Καλώς ήρθατε στο διαδικτυακό τόπο της ΣΤ2 του 21ου Δ.Σ.Περιστερίου 2014-2015

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Ποιο είναι το ενεργειακό σας αποτύπωμα;


Καλωσήρθατε στο εικονικό σας σπίτι!Παίζοντας αυτό το ηλεκτρονικό παιχνίδι μπορείτε να μάθετε ποιο είναι το ενεργειακό σας αποτύπωμα, δηλαδή πόσο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) εκλύουν στην ατμόσφαιρα οι καθημερινές σας συνήθειες που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας.

Ακολουθήστε τα βελάκια που σας οδηγούν από δωμάτιο σε δωμάτιο και «κάντε κλικ» πάνω στα χεράκια που εμφανίζονται στις διάφορες συσκευές. Στο τέλος θα έχετε μια ενδεικτική εικόνα για το πόση ενέργεια καταναλώνετε και σε πόσες εκπομπές CO2 αντιστοιχεί αυτή η κατανάλωση. Επίσης, θα δείτε συμβουλές για το πως θα μπορούσατε να αποφύγετε ένα μέρος αυτών των εκπομπών CO2 και ταυτόχρονα να εξοικονομήσετε ενέργεια, και χρήματα.
Για να μην συμβούν όσα μας περιγράφει το παιδί στο προηγούμενο βίντεο θα πρέπει να αλλάξουμε στάση και τρόπο ζωής. Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να διαβάσετε το "Δωδεκάλογο του μαθητή για την εξοικονόμηση ενέργειας".Προσοχή προσοχή, εξωγήινες μαϊμούδες εισβάλλουν στον πλανήτη για να κλέψουν ενέργεια από τα σπίτια μας! Μπορείτε να τους εμποδίσετε; Αν ναι, κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα...


αναδημοσίευση από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου